• Školské kolo HK a BS

          • 31.marec 2009 bol venovaný školskému kolu Hviezdoslavovho Kubína a Bytčianskeho slávika. Žiaci nás milo prekvapili množstvom krásnych piesní, básní, či úryvkov prózy. Program uvádzala pani Mgr.Janka Kalašová. Novinkou bolo, že tento rok zasadala aj žiacka porota, ktorá mala možnosť zvoliť si svojich víťazov a pomôcť v ťažkom rozhodovaní - ktorí žiaci budú reprezentovať našu školu aj na Regionálnej prehliadke Hviezdoslavovho Kubína a Bytčianskeho slávika, 06. 04. 2008 - v sále Domu kultúry v Bytči.
          • Deň vody - 22.03.2009

          • Na tento deň si každý rok pripravujeme rôzne aktivity, ktoré nám pripomenú, že nie je celkom samozrejmé, že môžeme otočiť vodovodný kohútik a máme čistej vody koľko chceme.
            V priebehu celého týždňa vytvárali žiaci rôzne umelecké dielka, ktoré mali jedinú spoločnú myšlienku – ukázať vodu v rôznych podobách, v rôznych skupenstvách, v rôznych situáciách.
            Prednášku spojenú s videoprojekciou prezentoval žiakom odborný lektor Mgr. Pajger.
            V prestávke prednášky si žiaci prezreli výstavku vlastných prác a ochutnali rôzne druhy minerálnych vôd.
            Každý žiak si z tohto dňa odniesol veľa nových poznatkov o vode a pochopil nutnosť jej ochrany.
            Dnes už vieme prečo sa hovorí : Voda je život!
        • Marec - mesiac knihy
          • Marec - mesiac knihy

          • Pri príležitosti Marca – mesiaca knihy sa dňa 10.03.2009 uskutočnili v školskej knižnici aktivity vhodné pre žiakov I. stupňa. Cieľom bolo motivovať a podnecovať žiakov k čítaniu a k požičiavaniu si kníh zo žiackej knižnice. Žiaci si prezerali jednotlivé knižky a potom so svojimi pani učiteľkami si z knižnice vypožičali tie, ktoré ich zaujali. Spoločne si budú z nich čítať na slovenskom jazyku – na hodinách čítania.
            Žiaci II. stupňa navštívili Mestskú knižnicu v Bytči. Zaujímali ich hlavne obrázkové encyklopédie, ale aj knihy od spisovateľov, o ktorých sa učia na slovenskom jazyku.
          • Exkurzia do Oblastného archívu Bytča

          • Dňa 13. 3. 2009 sa žiaci 8. a 9. ročníka pod vedením Mgr. Strečanskej, Mgr. Bašovej a Ing. Šípovského zúčastnili exkurzie do Oblastného archívu v Bytči. Riaditeľka archívu, PhDr. J. Kurucárová, zaujímavým spôsobom priblížila žiakom históriu Bytčianskeho zámku a ukázala im originály viacerých historických listín. Z nich pre žiakov boli najzaujímavajšie: matrika o narodení Juraja Jánošíka i rozsudku nad Jánošíkom, na základe ktorého bol obesený za rebro, tiež listy A. Báthoryovej/ krvavej grófky/ a najstarší dokument z roku 1263 - listina Belu IV. Potom prebehla krátka diskusia. Žiaci i učitelia odchádzali spokojní a obohatení o nové informácie.
          • Pracovné stretnutie CŠPP

          • Dňa 02. marca 2009 sa v priestoroch ŠZŠI Bytča uskutočnilo pracovné stretnutie zamerané na tému „Starostlivosť o deti so zdravotným znevýhodnením vo veku od 3 rokov do ukončenia prípravy na povolanie“. Organizátormi stretnutia bol KŠÚ v Žiline v spolupráci s Centrom špeciálno-pedagogického poradenstva pri ŠZŠI Bytča. Stretnutie otvorila a početnú skupinu pedagógov MŠ a ZŠ z okresu Bytča privítala Ing. Zuzana Akantisová – prednostka KŠÚ v Žiline. Jedným z cieľov pracovného stretnutia bolo oboznámiť pedagógov MŠ a ZŠ s cieľmi a poslaním CŠPP, ako aj prezentácia odbornej činnosti zamestnancov nášho poradenského zariadenia. Stretnutie bolo rozdelené do dvoch blokov. V prvom bloku vystúpila s príspevkom „Začlenenie detí a žiakov so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami v MŠ a ZŠ“ odborná metodička KŠÚ v Žiline PaedDr. Krušinová. Z odborného príspevku JUDr. Anny Gerovej - vedúcej ÚPSVaR v Bytči získali účastníci stretnutia poznatky týkajúce sa kompetencií tohto úradu vo vzťahu k výchovno-vzdelávaciemu procesu zdravotne znevýhodnených detí a žiakov. Medzi zaujímavé príspevky patrila aj prezentácia zistení ŠŠI k problematike začlenenia detí so zdravotným znevýhodnením v bežných školách, s ktorými nás oboznámila Mgr. Šarlayová. Druhý blok pracovného stretnutia bol zameraný na prezentáciu vlastnej činnosti odborných zamestnancov CŠPP a to najmä na depistáž, diagnostiku, intervencie a odbornú pomoc pedagógom a rodičom zdravotne postihnutých detí. Pracovné stretnutie sa nieslo v duchu hesla „Integrácia je proces ľudskosti a odbornosti, teda mala by to byť spolupráca srdca a rozumu“.
          • Môj priateľ počítač

          • Dňa 26. 02. 2009 sme sa s dvoma žiakmi 9. ročníka - Dominikom Imríškom a Milošom Macošincom zúčastnili stretnutia, na ktoré nás pozvala Spojená škola, Hurbanova ul., Žilina. Stretnutie bolo zamerané na využívanie IKT vo výchovno - vzdelávacom procese. Súčasťou bola aj priama práca žiakov s počítačom, v rámci ktorej vytvorili naši žiaci zaujímavú prezentáciu, kde využili svoje skúsenosti v práci s digitálnym fotoaparátom a programom PowerPoint.
          • Majstrovstvá okresu Bytča v stolnom tenise

          • Dňa 24.02.2009 sa na ZŠ – Ul. mieru v Bytči konali Majstrovstvá okresu Bytča v stolnom tenise družstiev žiakov a žiačok ZŠ. Organizátorom bolo CVČ Bytča. Vyhlasovateľom – Ministerstvo školstva SR a Slovenská asociácia športu na školách. Úspešná bola naša siedmačka Janka Smetanová, ktorá sa umiestnila medzi ZŠ na treťom mieste v dvojhre.
          • Karneval 18.02.2009

          • Dňa 18.02. 09 sa na našej škole konal tradičný karneval.. Jeho organizáciou boli poverené vychovávateľky, z ktorých sa stali tri cigánky - Róza, Erža a Ilona. Celú školu premenili na cigánsku osadu a pri ohníku a cigánskej muzike sa všetci veselo zabávali . A akýže by to bol karneval, keby tri cigánky neboli pripravili rôzne súťaže pre deti a to: Let na čarovnom koberci, Strihanie cukríkov, Farby farbičky, Hra na rybára, Beh vo dvojici, Loptička na doske. Za svoju snahu v súťaži boli deti odmenené sladkosťami. Tak ako každý rok aj tento mala porota veľký problém určiť najkrajšie masky. Napokon vybrala 15 najoriginálnejších a 4 skupinové masky, ktoré boli ocenené sladkosťami a vecnými cenami. Ako veselo sme začali, tak sme sa vo veselej nálade aj rozišli a tešíme sa na stretnutie o rok.
          • Beseda "Škodlivosť alkoholu"

          • Dňa 29. 01. 2009 počas tretej a švrtej vyučovacej hodiny pripravila pani učiteľka Bc. Bieliková pre žiakov II. stupňa zaujímavú besedu na tému "škodlivosť alkoholu". Beseda bola spojená s tvorbou bilboardov na túto tému. Žiaci boli aktívni a problematiku pekne spracovali do kolektívnych výtvarných prác.
          • Žiaci ŠZŠI v Bytči úspešní v projekte "Poznáš tajomstvo grafiky?"

          • Projekt Poznáš tajomstvo grafiky? vznikol ako sprievodný vzdelávací program k stálej expozícii slovenskej grafiky 20. storočia Stredoslovenskej galérie v Banskej Bystrici. Hlavným cieľom projektu bolo oboznamovať deti s umením grafiky a dielami významných slovenských grafikov, ako i sprostredkovávať pedagógom jednu z alternatívnych foriem výučby výtvarnej výchovy. Vznikol edukačný program Stredoslovenskej galérie v Banskej Bystrici Slovenská grafika 20. storočia očami detí, ktorého súčasťou bol didaktický materiál zložený zo súboru 10 pracovných listov.
            Výstupom celého edukačného projektu Poznáš tajomstvo grafiky? je výtvarná prehliadka detských výtvarných prác, ktorej vernisáž spojená s odovzdávaním cien najúspešnejším detským autorom bola dňa 17.12.2008 v Bethlenovom dome
            v Stredoslovenskej galérii v Banskej Bystrici. Do projektu zaslalo výtvarné práce celkovo 21 škôl z rôznych regiónov Slovenska. Z viac ako 496 diel vybrala komisia zložená z výtvarníkov, teoretikov umenia a metodikov 94 výtvarných prác. S radosťou sme prijali pozvanie na túto slávnostnú udalosť. Ocenenie získali štyria žiaci 8. ročníka našej ŠZŠI v Bytči.
            V Banskej Bystrici sme prežili krásny deň, na ktorý tak rýchlo nezabudneme.


          • Prišli k nám REBEL a USC

          • Vo štvrtok 18. 12. 2008 nám predvianočný čas spríjemnili svojim programom tanečníčky z tanečnej skupiny REBEL a tanečníci zo skupiny USC, ktorí pracujú pri CVČ na Ulici mieru v Bytči.
        • Hasiči očami detí
          • Hasiči očami detí

          • V stredu 17. 12. 2008 sa uskutočnilo vyhodnotenie okresnej výtvarnej
            súťaže "Hasiči očami detí". V kategórii špeciálnych
            základných škôl sa na 1. mieste umiestnil Erik Sládeček z 5.
            ročníka, na 2. mieste Viliam Kunay z 9. ročníka a na 3. mieste
            Žaneta Ozániková z 5. ročníka. Dôkazom šikovnosti našich žiakov
            je aj to, že práca Viliama Kunaya postúpila na krajské kolo
            súťaže.
          • 18. ročník Vianočného futbalového turnaja v Púchove

          • Slovenské hnutie špeciálnych olympiád usporiadalo už 18. ročník Vianočného futbalového turnaja. Zlatú medailu si vybojovalo mužstvo z Kremnice, strieborní sme boli MY a tretie miesto zostalo v Púchove. Foto vo "Fotoalbume".
        • Zbobený medovník
          • Zbobený medovník

          • Jakub Krajči - 7. ročník, Katka Gašperíková - 6. ročník a Paľko Svetlovský - 5. ročník reprezentovali našeu školu na súťaži Zdobený medovník, na ktorú nás pozvala Spojená škola v Čadci. Žiaci získali za účasť pekné ceny a zažili peknú a pokojnú predvianočnú atmosféru pri zdobení medovníčkov. Priebeh samotnej akcie si môžete priblížiť, ak si kliknete na našu fotogalériu...
            Umenie zdobenia medovníkov predviedla na stretnutí aj naša vychovávateľka a zamestnankyňa centra špeciálnopedagogického poradenstva Zuzka Frolová, ktorá potom svoje nádherné umelecké diela podarovala.
        • Vianočná besiedka
          • Vianočná besiedka

          • 16. 12 2008 sa na našej škole uskutočnila už tradičná vianočná besiedka. Naši žiaci vystúpili s hodnotným programom, v ktorom dominovali básničky a pesničky s tematikou Vianoc, no boli tu aj zaujímavé tance a krátke divadielka. Celou besiedkou zneli vianočné melódie a nakoniec sme si všetci zaspievali Tichú noc, svätú noc. Pozdraviť nás prišla metodička PaeDr. Krušinová z KŠÚ zo Žiliny a profesori z Gymnázia v Bytči / Mgr. Školková, riaditeľka, profesorka Mgr. Petrovičová, Mgr. Švrhovný a s nimi prišli študenti, ktorí pripravili pre našich žiakov darčeky pod stromček. Veríme, že tejto tradícii zostanú verní a navštívia nás aj na budúci rok. Deň pred besiedkou nás navštívil riaditeľ SČK v Žiline, ktorý tiež priniesol hodnotné darčeky pre naše deti. Fotografie nájdete vo "Fotoalbume".
          • Protispoločenská činnosť očami detí a bezpečnosť detí na našich cestách

          • ...taký bol názov výtvarnej súťaže, vyhlásenej Mestskou políciou Bytča. Ocenení boli žiaci I. aj II. stupňa vecnými cenami - reflexnými vestami a reflexnými páskami. Žiakom, ktorí sa súťaže zúčastnili, ale neboli ocenení, boli odovzdané propagačné materiály.Foto vo "Fotoalbume".
          • Lucia vymetala kúty...

          • Piatkové ráno (12. 12.2008) nás čakalo za dverami budovy školy biele prekvapenie. Žiaden prichádzajúci žiak ani učiteľ nemal šancu vyhnúť sa stretnutiu s Luciou, ktorá spoza rohu "vyskakovala" s pierkom v ruke a ometala žiakov aj učiteľov.
          • "Deň nefajčiarov" sme si na našej škole pripomenuli dňa 03.12. 2008 vrámci akcie "Čo je zdravé, to mám rád." Na besede mali deti prednášku o škodlivosti fajčenia na ich zdravie. Po prednáške sledovali cez DATA projektor krátke spoty ohľadne škodlivosti fajčenia. Deťom sa to veľmi páčilo a aktívne sa zapájali do diskusie a komentárom ku spotom. Tejto akcie sa zúčastnili deti I. stupňa A variantu a B variant.
          • Stretnutie s Mikulášom

          • Dňa 05.12. 2008 prišiel na našu školu Mikuláš.O pekný program sa už tradične postarali študenti Združenej strednej školy z Rosinskej ulice v Žiline. Okrem rozprávky O Šípovej Ruženke pripravili súťaživé hry a rozdali žiakom balíčky plné sladkostí. Doniesli aj veľa hračiek a oblečenia, za čo im veľmi pekne ďakujeme!
          • Remeslá skryté v stromoch

          • ZŠ na Ulici mieru v Bytči nás pozvala dňa 21. 11. 2008 na vernisáž výstavy spojenej s remeselnými dielňami. Ocenených bolo 11 žiakov našej školy: kolektív žiačok 8. a 9. ročníka, Tomáš Grlák a Jozef Kovalik z 9. ročníka, Dominik Halúska - 4. ročník, Helenka Labudíková - 2. ročník, Danko Žoldák z prípravného ročníka. Foto vo "Fotoalbume"