• Bravúrny výkon našich recitátorov
          • Bravúrny výkon našich recitátorov

          • Neopísateľné chvíle radosti, šťastia a hrdosti prežívame vďaka našim žiakom Matejkovi Hroškovi, Ondrejkovi Jakubíkovi a Vaneske Martinkovej, ktorí sa 10.mája 2024 zúčastnili v Spišskej Novej Vsi XI. ročníka celoštátnej súťažnej prehliadky v prednese poézie a prózy špeciálnych základných škôl Gaňova Tarnava 2024. Ako víťazi krajského kola sa prebojovali až sem. Aj napriek skorému rannému vstávaniu a náročnej ceste predviedli svoj talent a šikovnosť. Žiaci recitovali nebojácne a sebavedomo. V priestoroch Základnej umeleckej školy na Fabiniho ulici predviedli excelentné výkony, v ktorých nechýbal dôraz, akcent, melódia ani správna výslovnosť. Zaujali nielen odbornú porotu, ale aj všetkých hostí a súťažiacich.

            Matej Hroško získal 1. miesto v prednese poézie (I. kategória),

            Ondrej Jakubík 1. miesto v prednese prózy (I. kategória),

            Vaneska Martinková 3. miesto v prednese prózy (III. kategória).

            Spojená škola internátna v Bytči sa stala, vďaka svojim recitátorom, najúspešnejšou spomedzi všetkých zúčastnených špeciálnych škôl.

            Matejko, Ondrík a Vaneska, blahoželáme a do budúcnosti prajeme veľa úspechov.

            Sme na Vás právom pyšní!

            Mgr. Katarína Hrtánková Sečňová

        • Súťažná prehliadka žiakov praktických škôl
          • Súťažná prehliadka žiakov praktických škôl

          • V utorok, 07.05.2024, sa konala v Praktickej škole – organizačnej zložke Spojenej školy internátnej na Fatranskej ulici v Žiline - súťažná prehliadka tvorivosti a zručnosti žiakov praktických škôl Žilinského kraja. Našu školu reprezentovali dvaja žiaci: Adrián Zajac a Tomáš Rychtarčík. Témou podujatia bol blížiaci sa sviatok mamičiek: Deň matiek. Súťaž pozostávala z teoretickej a praktickej časti. Naši žiaci úspešne zvládli dané úlohy a tešili sa z príjemnej atmosféry podujatia. Všetci účastníci boli úspešní. Chlapcom blahoželáme a tešíme sa z ich výsledkov.

            Mgr- Valéria Kuceljová

        • Aprílové aktivity v školskom klube detí a v školskom internáte
          • Aprílové aktivity v školskom klube detí a v školskom internáte

          • „Keď sa na dvor pribatolia drobné húsatá,

            vetrík češe púpavienkam vlasy do zlata.

            Zvončekami vyzváňajú zaránky

            kučeravé ovečky a baránky.“

             

            V mesiaci apríl sme sa v ŠKD a ŠI venovali rôznym aktivitám, ktoré súvisia s jarou. Naučili sme sa, ako sa máme starať o rastlinky, aby rástli a kvitli. Vyrábali sme si kvetinkové čelenky, krhličky na polievanie, kvetináče. Ďalšou témou boli domáce zvieratká a ich mláďatá. Pri tvorení veselej farmy sme si vyskúšali rozličné výtvarné techniky – pečiatkovanie, otláčanie bublinkovej fólie, fúkacie fixky. Zahrali sme sa aj s novými spoločenskými hrami či skladačkami. A keďže milujeme slniečko a počasie nám prialo, nezabudli sme ani na pobyt vonku. Vyšantili sme sa na školskom dvore, ale aj na novom ekologickom a bezbariérovom ihrisku na Úvaží.

             

            Mgr. Anežka Byrtusová

          • Milé mamičky!

          • Pedagogickí zamestnanci a žiaci Špeciálnej základnej školy, Praktickej školy a Základnej školy pre žiakov s autizmom v Bytči Vás srdečne pozývajú na slávnostný program pri príležitosti Dňa matiek. Vítané ste v priestoroch hlavnej budovy školy dňa 17.05. o 10,00 hod. Tešíme sa na Vás!

        • Spevácka súťaž Husľový kľúčik v Ružomberku
          • Spevácka súťaž Husľový kľúčik v Ružomberku

          • „Kde slová zlyhajú, hudba prehovorí.“

            Hans Christian Andersen
             

            V stredu, 24. apríla 2024 sa konal 1. ročník krajského kola speváckej súťaže Husľový kľúčik na pôde Synagógy v Ružomberku.  Predstavilo sa na nej spolu 39 žiakov zo špeciálnych škôl  celého Žilinského kraja. Zúčastnilo sa jej aj päť našich žiakov – Roman Rezák, Matejko Hroško, Jarka Štoderová, Janka Fuljerová a Saška Paigertová v štyroch rôznych súťažných kategóriách. Členovia poroty to naozaj nemali ľahké vybrať spomedzi zúčastnených troch najlepších, pretože všetci žiaci podali to najlepšie zo seba a bolo vidno, že dali do toho celé svoje srdce. O to väčšiu radosť máme, že náš žiak Romanko Rezák s piesňou Dedina od skupiny Ščamba, obsadil vo svojej kategórii mladších žiakov 1. – 5.ročníka krásne druhé miesto, za čo mu patrí obrovská gratulácia. Všetkým zúčastneným žiakom ďakujeme za  reprezentáciu školy a rovnako touto cestou ďakujeme aj SŠI v Ružomberku za výbornú organizáciu tohto krásneho podujatia a už teraz sa tešíme na ďalší ročník tejto skvelej súťaže.

             

            Mgr. Mária Poliaková, Mgr. Pavol Vyrobík