• Keď výtvarná baví
          • Keď výtvarná baví

          • Činnosť výtvarného krúžku v našej škole je zameraná tak, aby výtvarná práca deti zaujala a vytvárala pocity radosti a uspokojenia. Nie je dôležitá estetická stránka a umelecké prevedenie, cieľom je sebavyjadrenie žiakov. Výtvarné tvorenie vnímajú žiaci ako hru, prináša im pozitívny zážitok. Často poznávajú svoje možnosti, z ktorých sú potom sami prekvapení a potešení. V uvoľnenej a priateľskej atmosfére nadobúdajú nové zručnosti, vyskúšajú si zaujímavé výtvarné techniky, rozvíjajú fantáziu a kreativitu. V neposlednom rade si zdokonaľujú grafomotorické zručnosti. To, akí šikovní žiaci navštevujú krúžok a časť z toho čo doposiaľ vytvorili, si môžete pozrieť v prezentácii.

            Mgr. Dominika Papšová

        • O troch grošoch
          • O troch grošoch

          • Dňa 27.2.2024 sa naša škola premenila na čarovné divadlo. S veľkým nadšením a očakávaním sme privítali DIVADLO OSKAR z Bratislavy. Dvaja páni herci, ktorých deti poznali aj z televíznych obrazoviek, nám zahrali večne aktuálnu rozprávku O troch grošoch. Príbeh s vážnou pointou nám rozpovedali zábavnou formou. Deti celý čas dávali pozor, aktívne sa do divadelnej hry zapájali a krásne s hercami spolupracovali. Školskou chodbou sa niesla veselá melódia a smiech nadšených detí. Na svoje si prišli malí škôlkari aj veľkí deviataci. Verím, že všetci si budeme pamätať hlavnú myšlienku príbehu: Dôležité je nielen dostávať, ale aj dávať a rozdeliť sa. Ako v každej rozprávke, tak aj v tejto,  zvíťazil zdravý rozum, česť a dobro. Žiaci odmenili herecké výkony veľkým potleskom a slovami vďaky.

            ,, Divadlo je najkrajšie miesto na svete, ale to krásne miesto nie je na javisku. Je to v duši diváka.“ (Ellen Terry)

            Mgr. Martina Koišová

        • Čo nám priniesol zimný január v školskom klube detí a v školskom internáte
          • Čo nám priniesol zimný január v školskom klube detí a v školskom internáte

          • Január nám priniesol množstvo krásnych a tvorivých aktivít, pri ktorých mohli deti prejaviť svoju zručnosť, tvorivosť, fantáziu a v neposlednom rade mali deti z aktivít veľkú radosť. Pre deti sme mali pripravené tvorivé dielne, kde si vyskúšali základy keramiky a svoju manuálnu zručnosť pri práci s hlinou. Nezabudli sme ani na vtáčiky v zime, ktorým chodíme sypať semiačka do búdok. Samozrejme sa venujeme aj rôznym výtvarným prácam, aktivitám v triede a hrám s kamarátmi. Môžete si pozrieť priložené fotky našich aktivít.

            Mgr. Miroslava Klapčíková

        • Karneval
          • Karneval

          • Chystáme sa na karneval,

            bude zábava.

            Do tanca už veselá nám

            hudba vyhráva.

            Ja dnes budem princezničkou,

            a ty zasa kráľ.

            Celý svet je zrazu krajší,

            keď je karneval!

             

            Dňa 9.2.2024 sa SŠI premenila, ako šibnutím čarovného prútika, na rozprávkovú krajinu. Zo žiakov aj učiteľov sa stali šašovia, včielky, žabky, čarodejníci prekrásne princezné, chrabrí rytieri aj odvážni ninja bojovníci. V priestoroch hlavnej budovy sa veselo tancovalo, spievalo, súťažilo. Všetkým hrala do kroku veselá muzička. Malým i veľkým žiarili šťastím a spokojnosťou očká a odmenou bol milý úsmev a sladká lekvárová šiška. Náš super karneval sme zvečnili na fotkách pri pestrofarebnej fotostene. Nech sa páči, pozrite sa sami. Už teraz sa tešíme na budúcoročné fašiangy.

            Mgr. Erika Karafová