• Boccia nás baví!
          • Boccia nás baví!

          • Boccia je zaujímavý, netradičný šport, ktorý je určený pre zdravých, ale aj zdravotne znevýhodnených športovcov. Od roku 1984 patrí aj medzi paraolympijské disciplíny. Veľkej obľube sa teší  aj u našich detí. Žiaci 4.,5. ročníka a triedy B1 si pravidelne merajú sily pri tejto hre. Deti si určia kapitánov, rozdelia sa do dvoch družstiev a hádžu červené alebo modré loptičky, pričom sa snažia trafiť loptičku bielu. Dôležitá je sústredenosť a presná trefa. Okrem rozvoja jemnej aj hrubej motoriky sa deti učia aj pravidlá hry a nové pojmy, ako remíza alebo diskvalifikácia. Nie je dôležité vyhrať, ale zúčastniť sa. Pre všetkých je odmenou radosť a šťastie z hry a upevňovanie priateľských vzťahov.

            ,, Je dôležité inšpirovať ľudí, nech môžu byť úžasní v čomkoľvek, čo robia.“

            Mgr. Erika Karafová, Mgr. Martina Koišová

        • Učíme sa hrou
          • Učíme sa hrou

          • Na hodinách slovenského jazyka v III. AUT triede sa dennodenne učíme hrou. Najviac deti baví súťažný kvíz, v ktorom si netradičnou formou precvičujú pravopis vybraných slov. Deti sú sústredené, rozvíjajú a precvičujú si pamäť, pozornosť a utužujú si kamarátske vzťahy. Všetci sú nielen priatelia, ale aj protivníci. Nikto nikomu nezávidí a výhru, v podobe jednotky, dopraje. Žiaci aj radi strihajú, lepia, vyfarbujú a ani si neuvedomujú, že sa učia a nasávajú nové vedomosti. O ich usilovnosti sa môžete presvedčiť v našej fotogalérii.

            ,, Učenie nikdy nevyčerpáva myseľ.“

            Mgr. Martina Koišová

        • Darujte 2 % na podporu skvalitnenia výchovno-vzdelávacieho procesu školy
          • Darujte 2 % na podporu skvalitnenia výchovno-vzdelávacieho procesu školy

          • Vážení rodičia a priatelia školy,

            využite možnosť rozhodnúť o Vašich 2% z daní a pomôžte tak podporiť a rozvinúť telesnú kultúru a skvalitniť výchovno-vzdelávací proces našej školy.

            2% zo svojich daní z príjmov môžete venovať nadácii Spoločne pre región, ktorá už viac rokov spolupracuje s našou školou. Všetky vyzbierané finančné prostriedky, v plnej výške 100%, nadácia zasiela našej škole. Tento dar Vás nič nestojí, pretože daň by ste inak odviedli štátu. Vaše 2% pre nás znamenajú prejavenie dôvery a podporu v rozvíjaní aktivít v prospech našich detí.

            Bližšie informácie k 2% a potrebné tlačivá na stiahnutie nájdete v prílohách.

            Postup pri vypĺňaní tlačív:

            1/ POTVRDENIE O ZAPLATENÍ DANE Z PRÍJMOV ZO ZÁVISLEJ ČINNOSTI na účely vyhlásenia o poukázaní sumy do výšky 2% alebo 3% zaplatenej dane fyzickej osoby podľa zákona č. 595/2003 Z. z. VÁM NA VYŽIADANIE VYDÁ VÁŠ ZAMESTNÁVATEĽ.

            2/ VYHLÁSENIE (ktoré tvorí prílohu) stačí vytlačiť a podpísať v kolónke podpis daňovníka. Ostatné údaje podľa Potvrdenia o zaplatení dane z príjmov zo závislej činnosti vypíše zamestnanec našej školy, ktorý spracúva podklady k 2% a následne doručí všetky tlačivá za školu na príslušné daňové úrady.

            Obidve tlačivá prosím odovzdajte triednym učiteľom.

            Ďakujeme!

        • Starostlivosť o vtáčiky v zime
          • Starostlivosť o vtáčiky v zime

          • V mrazivom zimnom období sa vtáčikom v prírode hľadá potrava veľmi ťažko. Preto žiaci C variantu, spolu s pani učiteľkami, vyrobili kŕmidlá pre vtáčiky. Spoločne sa naučili, akú potravu môžu vtáčikom do kŕmidla pripraviť, teplo sa naobliekali a pripravené pochúťky pre vtáčiky rozvešali na stromy na školskom dvore.

            Mgr. Beáta Banasová