• Deň komplimentov
          • Deň komplimentov

          • Vedeli ste, že aj komplimenty majú svoj deň v kalendári? Tento rok pripadol 24.január na utorok. Deti v ŠZŠ ho oslávili tak, ako sa patrí. Od rána sme boli k sebe o čosi milší a nešetrili sme pochvalou, oceneniami, či lichôtkami. Na začiatku vyučovania sme si vysvetlili, čo vlastne kompliment je a následne každý povedal nejakú peknú vetu a poďakovanie svojmu kamarátovi v triede. Komplimenty sme písali aj na tabuľu a vytvorili sme krásny, farebný, srdiečkový plagát plný jedinečných komplimentov. Úsmevy a dobrá nálada sa niesli našimi triedami. Milé slová sú predsa príjemnou súčasťou nášho života a vždy človeka mimoriadne potešia a vyčaria úsmev na tvári.

            Vyjadrujte svoj obdiv voči iným pri každej príležitosti. Ako raz povedal Abraham Lincoln:

            ,,Každý má rád kompliment.“

            Mgr. Koišová, Mgr. HrtánkováSečňová, Mgr. Poliaková

        • O pyšnej Dorotke
          • O pyšnej Dorotke

          • Do ŠZŠ zavítalo Bábkové divadielko Lienka a našim zvedavým žiačikom zahrali veľmi poučné predstavenie O pyšnej Dorotke. Deti sa pohodlne usadili a so zatajeným dychom sledovali, ako si musel čert odviezť pyšnú a trucovitú princeznú Dorotku rovno do pekla. Až v pekle sa Dorotka polepšila a uvedomila si, ako sa neslušne a drzo správala voči svojmu kráľovskému otcovi. Zrazu sa zo sebeckej, namyslenej a samoľúbej dievčinky stala pracovitá, nápomocná a milá princeznička. Všetkým ukázala, aké má dobré srdiečko. A ako to už v rozprávke býva, tak aj táto sa dobre skončila nádhernou svadbou Dorotky a Mateja. Nadšené deti odmenili hercov dlhým potleskom a odchádzali plné dojmov a zážitkov. Už teraz sa tešíme na ďalšie divadelné predstavenie.

            Mgr. Martina Koišová

        • Vianočný čas v triedach C variantu
          • Vianočný čas v triedach C variantu

          • Vianočný čas, opäť prišiel k nám. My v triedach C-variantu sme si toto prichádzajúce obdobie spríjemnili rôznymi aktivitami. Našimi triedami zneli koledy, skrášlili sme si ich stromčekmi, ktoré sme spoločne s deťmi vyzdobili a rozprávali sme sa o vianočných zvykoch a tradíciách.  Nesmela chýbať vôňa medovníčkov a škorice ale aj písanie a vyrábanie vianočných pozdravov pre Ježiška či našich najmilších rodičov. Ako zlatý klinec sme zažili spoločnú ,,štedrú večeru“ v našej školskej jedálni a cítili sme sa naozaj ako jedna veľká rodina.