• Tvorivé dielne vo Vlastivednom múzeu v Považskej Bystrici
          • Tvorivé dielne vo Vlastivednom múzeu v Považskej Bystrici

          • Tretiaci, štvrtáci a žiaci B2 zažili skutočne bohatý deň vo Vlastivednom múzeu v Považskej Bystrici. Naša cesta za novými vedomosťami sa začala hneď ráno. Nasadli sme do autobusu a vydali sme sa smerom do Považskej Bystrice.


            V múzeu sme si vypočuli zaujímavú a inšpiratívnu prednášku o národných parkoch na Slovensku, o rastlinách, ktoré v nich rastú i o živočíchoch, ktoré v nich žijú. Pozreli sme si aj krátky dokument o kamzíkoch. Dozvedeli sme sa skutočne veľa zaujímavostí. Deti sa tiež zahrali na archeológov, v piesku hľadali skameneliny a následne zisťovali ich názvy. Najväčší úspech však zožali výtvarné tvorivé dielničky. Deti maľovali, lepili, strihali a spolu s pani lektorkami vytvorili zvieratkovské divadielka. Na záver sme si pochutili na zdravom bylinkovom čajíku a pobrali sme sa naspäť do školy. Bol to naozaj krásny deň! Verím, že takýchto dní zažijeme ešte veľmi veľa.

                                                                                                                        Mgr. Ivana Janošíková, Mgr. Martina Koišová

        • Tvoríme a učíme sa v múzeu
          • Tvoríme a učíme sa v múzeu

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Tvoríme a učíme sa v múzeu.

            V stredu,19.10.2022, navštívili žiaci 7., 8. a 9. ročníka A variantu Vlastivedné múzeum v Považskej Bystrici. Po príchode si vypočuli krátku prednášku o tradícii plstenia na Slovensku, ktoré poznáme od čias valaskej kolonizácie. Dozvedeli sa na nej, že z vlny sa dajú vyrobiť rôzne druhy oblečenia, obuvi a drobných doplnkov. Následne si pomocou jednoduchej techniky „za mokra“ vyrobili tzv. mydielko vo svetri. Po prestávke nasledovala prehliadka výstavy Národné parky Slovenska, v rámci ktorej sa zahrali na paleontológov. Tvorivo - edukačného programu sa zúčastnilo 16 žiakov v sprievode pedagogického dozoru. Počas návštevy múzea získali poznatky o národných parkoch Slovenska a vďaka tvorivej aktivite si precvičili jemnú motoriku a svoju predstavivosť.