• Trenčiansky slávik

          • Dňa 29. 04. sa uskutočnila súťaž žiakov špeciálnych škôl v Trenčíne, na ktorú pozvala aj nás ŠZŠI Trenčín. Súťažilo sa v speve ľudových piesní v III kategóriách. Z našich žiakov sa darilo Martinkovi Belásovi, žiakovi 5.ročníka, ktorý si vo veľkej konkurencii vyspieval 1. miesto.
        • Exkurzia do Súľova alebo Deň Zeme
          • Exkurzia do Súľova alebo Deň Zeme

          • Prežili sme krásny deň v Súľove! Slnečnú stredu - 22.04.2009 sme sa so žiakmi 5., 6. a 7.ročníka vybrali na exkurziu do Súľova. Žiaci mali možnosť pozrieť si najskôr historické pamiatky, renesančné kaštiele, kostoly a hrad. Keďže sme si chceli pripomenúť aj Deň Zeme, žiaci spolu s učiteľkami vyzberali odpadky na prechádzke náučným chodníkom. Hlad sme zahnali opekaním špekačiek pri ohníku. Ako nám bolo dobre, si môžete pozrieť vo Fotogalérii.
            Žiaci 8. a 9. ročníka si uctili Deň Zeme 21.04. - vyčistili areál "pri Kaplnke".
          • Regionálna prehliadka Hviezdoslavov Kubín a Bytčiansky slávik

          • ŠZŠI v Bytči pod patronátom KŠÚ v Žiline sa úspešne zhostila organizácie už XIV. ročníka HK a BS. Tento ročník sa uskutočnil práve v roku, keď si pripomíname 160. výročie narodenia P. O. Hviezdoslava. Zúčastnilo sa ho 10 škôl regiónu Považia. V hovorenom slove sa prezentovalo 22 žiakov a v speve 26 žiakov. Podujatia sa zúčastnili aj hostia KŠÚ Ing. Akantisová, prednostka KŠÚ, PaeDr. Lukács a PaeDr. Krušinová. Všetky deti boli ocenené hodnotnými darčekmi od sponzorov. Účastníci ďakovali organizátorom za pohostinstvo a tešia sa už na jubilejný XV. ročník.
          • Školské kolo HK a BS

          • 31.marec 2009 bol venovaný školskému kolu Hviezdoslavovho Kubína a Bytčianskeho slávika. Žiaci nás milo prekvapili množstvom krásnych piesní, básní, či úryvkov prózy. Program uvádzala pani Mgr.Janka Kalašová. Novinkou bolo, že tento rok zasadala aj žiacka porota, ktorá mala možnosť zvoliť si svojich víťazov a pomôcť v ťažkom rozhodovaní - ktorí žiaci budú reprezentovať našu školu aj na Regionálnej prehliadke Hviezdoslavovho Kubína a Bytčianskeho slávika, 06. 04. 2008 - v sále Domu kultúry v Bytči.
          • Deň vody - 22.03.2009

          • Na tento deň si každý rok pripravujeme rôzne aktivity, ktoré nám pripomenú, že nie je celkom samozrejmé, že môžeme otočiť vodovodný kohútik a máme čistej vody koľko chceme.
            V priebehu celého týždňa vytvárali žiaci rôzne umelecké dielka, ktoré mali jedinú spoločnú myšlienku – ukázať vodu v rôznych podobách, v rôznych skupenstvách, v rôznych situáciách.
            Prednášku spojenú s videoprojekciou prezentoval žiakom odborný lektor Mgr. Pajger.
            V prestávke prednášky si žiaci prezreli výstavku vlastných prác a ochutnali rôzne druhy minerálnych vôd.
            Každý žiak si z tohto dňa odniesol veľa nových poznatkov o vode a pochopil nutnosť jej ochrany.
            Dnes už vieme prečo sa hovorí : Voda je život!
        • Marec - mesiac knihy
          • Marec - mesiac knihy

          • Pri príležitosti Marca – mesiaca knihy sa dňa 10.03.2009 uskutočnili v školskej knižnici aktivity vhodné pre žiakov I. stupňa. Cieľom bolo motivovať a podnecovať žiakov k čítaniu a k požičiavaniu si kníh zo žiackej knižnice. Žiaci si prezerali jednotlivé knižky a potom so svojimi pani učiteľkami si z knižnice vypožičali tie, ktoré ich zaujali. Spoločne si budú z nich čítať na slovenskom jazyku – na hodinách čítania.
            Žiaci II. stupňa navštívili Mestskú knižnicu v Bytči. Zaujímali ich hlavne obrázkové encyklopédie, ale aj knihy od spisovateľov, o ktorých sa učia na slovenskom jazyku.