• Deň rodiny a rozlúčka s predškolákmi v ŠMŠ

          • V máji a júni sú krásne dni našich matiek, detí a otcov, ktoré sme  sa v špeciálnej materskej škole rozhodli spojiť do jedného celku a pripravili smeDeň rodiny“.  Nie je na svete dôležitejšej, zodpovednejšej a krajšej úlohy, ako je úloha rodiča. Rodičia vytvárajú prostredie pre rodinu, vďaka čomu v nej vzniká harmónia a pokoj. Každá chvíľa, ktorú s deťmi prežívame, je jedinečná a nikdy sa už nebude opakovať.

            S blížiacim sa koncom školského roka nastal čas, aby sme sa tiež rozlúčili s našimi „predškolákmi“. Okrem krásnych spomienok na čas strávený v materskej škole si naši predškoláci odniesli na pamiatku darčeky a pani riaditeľka ich pasovala za veľkých školákov.

            Takéto neopísateľné chvíle sme vytvorili 04.júna 2024, kedy pani učiteľky vyzdobili areál školského dvora a pripravili s deťmi pre rodičov program a rôzne zábavné hry. Materskú školu navštívili celé rodiny. Nielen rodičia detí, ale i starí rodičia a súrodenci. Pochutili sme si na dobrom guľáši či občerstvení a všetko to umocnilo slniečko, ktoré nám hrialo a tak sa naše slávnostné popoludnie vydarilo. Veríme, že sme Deň rodiny a rozlúčku s predškolákmi oslávili v materskej škole naozaj originálne v rodinnej pohode a vzájomnom porozumení ako obrovská škôlkarská rodina.

            Všetkým našim predškolákom prajeme, aby v septembri s radosťou nastúpili do vytúženej školy a aby boli naďalej takí šikovní a robili všetkým okolo seba radosť.

          • Letná atletická paralympiáda v Trenčíne

          • Dňa 4. júna 2024 sa v Spojenej škole internátnej v Trenčíne konala Letná atletická paralympiáda. Naša škola bola reprezentovaná Vaneskou Martinkovou a Brankom Štrumlom v kategórii starších žiakov a žiačok. Súťažili v disciplínach beh na 60 m, beh na 200 m, skok do diaľky, skok do výšky a vrh guľou.

            Vaneska Martinková dosiahla vynikajúce výsledky, keď získala 2. miesto v skoku do výšky s výkonom 98 cm a 3. miesto v behu na 200 m s časom 38,05 s.

            Hoci sa Branko Štruml tentokrát neumiestnil na stupňoch víťazov, jeho úsilie a odhodlanie boli príkladom pre všetkých. Ako povedal Pierre de Coubertin, zakladateľ moderných olympijských hier: „Nie je dôležité zvíťaziť, ale zúčastniť sa.“ Gratulujeme našim športovcom a tešíme sa na ich ďalšie úspechy!

            Mgr. Pavol Vyrobík

          • Májové tvorenie a šantenie v ŠKD a ŠI

          • V maminom objatí

            Tak ako tmavú noc rozjasní hviezdička,

             rozjasní u nás deň úsmevom mamička.

            Tak ako od rosy nad ránom skrásnie kvet,

            v maminom objatí zjasnie mi celý svet.

            Mesiac máj je krásny, venovaný láske, kvetom a našim mamičkám. Spolu s deťmi sme tvorili darčeky. Piekli sme sladké medovníkové srdiečka, vyrábali prívesky na kľúče, pozdravy a originálnym balením boli textilné taštičky, ktoré si deti vyzdobili krásnymi obrázkami.  Počasie nám umožňovalo tráviť čas aj vonku, kde boli deti veľmi aktívne, nielen sa zabávali pri kolektívnych a loptových hrách, ale aj pomáhali pri skrášľovaní prostredia školy. Odmenou bola prechádzka v okolí nášho mestečka a sladká zmrzlina.

            Mgr. Mária Kytková