• Školské kolo Hviezdoslavovho Kubína a Bytčianskeho slávika

          • Dňa 1. 4. 2008 cez 4., 5. a 6. vyučovaciu hodinu sa uskutočnilo školské kolo Hviezdoslavovho Kubína a Bytčianskeho slávika - 13. ročník (foto vo "Fotoalbume"). Naši žiaci predniesli poéziu i prózu a zaspievali ľudové piesne.Program Hviezdoslavovho Kubína uvádzala pani Mgr. Janka Kalašová a Bytčianskeho slávika pani učiteľka Jarmila Balážová, ktorá žiakov sprevádzala na harmonike. Vybraní žiaci postupujú na regionálne kolo, ktoré sa uskutoční 7. 4. 2008 v DK Bytča. Toto podujatie už 13. rok organizuje naša škola pre celý Žilinský i Trenčiansky kraj. Žiakom udeľuje pani riaditeľka na tento deň riaditeľské voľno. Podujatia sa zúčastnia iba vybraní žiaci. Všetkých srdečne pozývame!
          • 22. 3. - Svetový deň vody

          • Naši žiaci aj učitelia sa aj v tomto školskom roku zapojili do kampane "Kvapka vody", do aktivít spojených s pozorovaním vody a ochrannou vôd. Na besedách pre prvý aj druhý stupeň sme zdôraznili, že je potrebné šetriť vodou, pretože ročne klesajú zásoby pitnej vody.
          • Exkurzia do hvezdárne

          • Na našej škole sme si pripomenuli Svetový deň hvezdární a planetárií tým, že sme navštívili 18. 3. 2008 hvezdáreň v Žiline. Zúčastnili sa žiaci 5. - 9. ročníka.
            Fotky sú vo "Fotoalbume".
          • Prečo som na svete rád

          • "Prečo som na svete rád" je názov putovnej výstavy výtvarných prác, ktorej sa zúčastnili aj naši žiaci v DK Bytča dňa 6. 3. a 11. 3. 2008. Prehliadka bola spojená s besedou s príslušníkmi Mestskej polície v Bytči. Pre žiakov druhého stupňa pripravili besedu na tému záškoláctvo, protidrogová prevencia a šikanovanie a pre žiakov prvého stupňa dopravnú výchovu. Beseda bola pútavá, deti sa mohli zahrať na ozajstných policajtov, vyskúšať si policajné oblečenie, vysielačky, manipulovali s výstražným materiálom, ktorý používajú policajti pri svojej práci. Foto nájdete vo "Fotoalbume".
          • ISTROPOLITANA INDOOR 2008

          • Naši žiaci sa zúčastnili atletických pretekov ISTROPOLITANA INDOOR 2008 v Bratislave, ktoré poriadal Slovenský zväz športovcov so zdravotným postihnutím v dňoch 7. a 8. marca 2008. Našu školu reprezentovali žiaci Andrea Bandurová (3. miesto v skoku do výšky s výkonom 110 cm), Tomáš Grlák (2. miesto v skoku do výšky s výkonom 130 cm a v behu na 60 m - čas 8, 83 s),Dalibor Baláž (1. miesto v skoku do výšky s výkonom 135 cm a 2. miesto vo vrhu 6 kg guľou s výkonom 8, 29 m).Fotografie z pretekov sú k nahliadnutiu no "Fotoalbume".
          • Školáčik

          • Práve vychádza 1. číslo občasníka Špeciálnej základnej školy internátnej v Bytči s názvom Školáčik! Časopis vychádza už piaty školský rok.
            V aktuálnom čísle nájdete prehľad akcií školy za jednotlivé mesiace v školskom roku 2007/2008, ukážky víťazných prác žiakov, prehľad aktivít na našej škole, informácie z histórie Bytče, niekoľko zaujímavostí o Slovensku, detský humor, hádanky a doplňovačku, prehľad podujatí, či iných významných dní, ktoré nás ešte čakajú do konca školského roka.
            Redakčnú radu časopisu tvoria Mgr. D. Strečanská, Mgr. J. Kalašová, p. uč. J. Balážová, p. vych. L. Sliviaková, ktorým veľmi pekne ďakujeme za zaujímavé čítanie.
          • Môj priateľ počítač

          • Dňa 28.2.2008 sme sa zúčastnili podujatia "Môj priateľ počítač", ktorého organizátorom bola Spojená škola J. M. Hurbana Žilina. Cieľom tohoto pracovného stretnutia učiteľov a žiakov špeciálnych základných škôl bola výmena skúseností pedagógov v oblasti využívania informačno - komunukačných technológií v podmienkach našich škôl, v práci žiakov a učiteľov vo výchovno - vzdelávacom procese, ako aj prezentácia zručností žiakov pri práci s PC.
            Našich žiakov zastupovali žiak 9. ročníka Dalibor Baláž a žiak 6. ročníka Tobias Zlatko Dižo za doprovodu pani učiteľky Mgr. Júlie Moravíkovej. Prezentovali účastníkom práce v power-pointe a skicári a priamo na stretnutí tvorili vo dvojici prezentáciu o meste Bytča.
            Fotky z podujatia nájdete vo "Fotoalbume".
        • Tvorivé dielne
          • Tvorivé dielne

          • Naša škola spolupracuje aj tento školský rok so Základnou umeleckou školou I.W. Kráľa v Považskej Bystrici. Dňa 13. 2. sa naši žiaci zúčastnili výstavy prác žiakov tejto ZUŠ, ktorou ich previedol pán učiteľ Jozef Pobočík. Sami si mohli vyskúšať techniku modelovania z hliny, pričom všetok materiál im poskytla ZUŠ. Výstava bola veľmi podnetná, nabrali sme z nej inšpiráciu na hodiny výtvarnej výchovy. Práca s hlinou žiakov veľmi bavila, podarili sa im vymodelovať krásne dekoračné predmety. Fotky z výstavy a samotnej práce žiakov nájdete vo "Fotoalbume".
        • Beseda
          • Beseda

          • Dňa 15.2.2008 navštívila našu školu členka Školy ochrany prírody Varín p. Mgr. Anna Lovritšová, ktorá besedovala so žiakmi 5.- 9. ročníka na tému "Vtáčia kriminalita" a "Liečivé byliny".
            Beseda žiakov veľmi zaujala, žiaci boli aktívni a úspešne spolupracovali na zadaných úlohách. Podrobnejšie sa oboznámili s našim najvzácnejším dravým vtákom - orlom skalným, dozvedeli sa veľa o jeho živote a význame pre človeka. Prostredníctvom zapojenia viacerých zmyslov sa učili poznávať liečivé byliny a ich účinok. Fotografie z besedy si môžete pozrieť vo "Fotoalbume".